LST Servicen riveissä työ tarjoaa vaihtelua ja työnantaja joustoa
Kunnossapitoasentaja Sami Malmivaara saa harmaita hiuksia, jos päivät toistuvat samanlaisina
LST:llä huoli on turha, sillä työpöydälle tupsahtelee positiivisia haasteita, jotka pitävät pitkän linjan ammattilaisenkin virkeänä.
Malmivaaran mukaan paras osoitus onnistuneesta työstä ja luottamuksen saavuttamisesta on se, kun asiakas soittaa uudelleen.
Kokemuksen lisäksi hyvä ammattitaito mitataan erinomaisella palvelulla ja periksiantamattomalla asenteella, jossa asiakasta pyritään auttamaan aina parhaan mukaan ja löytämään hänelle ne oikeat, räätälöidyt ratkaisut.
– Noin puolet ajasta teen töitä LST Servicen korjaamolla ja toisen puolen olen asiakkaiden tiloissa. Tehtävän mukaan hommat hoituvat yksin tai isommalla porukalla. Juuri tällä hetkellä hoidan muuntamoiden ilmakatkaisijoiden vaihtoa, ja tähän päivään kuuluu myös edellisten töiden raportointia sekä sähkökuvien ja -suunnitelmien päivitystä, Malmivaara kertoo.
Vaikka 28-vuotiaalla asentajalla on jo takataskussa paljon ja kaikennäköistä, tulee silti eteen uudenlaisia tuotantolaitteita.
– Onneksi pidän siitä, että saan selvittää itse asioita ja ratkaista eteen tulevia mysteerejä, hän hymyilee.
Kulttuuri, jossa saa sanottua asiansa
Malmivaara kuvailee kunnossapitoasentajan arkea hektiseksi, sillä vaihtelevassa työnkuvassa on myös lujia hermoja vaativat haasteensa. Fiilismittari on kuitenkin vahvasti positiivisen puolella, kiitos lstläisen hyvän fiiliksen sekä ympärillä olevan osaavan joukon eri-ikäisiä ammattilaisia.
– Kyllä, täällä olemme kaikki samassa veneessä ja ainakin itse viihdyn erinomaisesti rennossa, mutta tehokkaassa porukassa. Apua on aina saatavilla, kun sitä tarvitsee, Malmivaara kiittelee ja jatkaa.
– Arvostan myös sitä, että meillä on kulttuuri, jossa jokainen saa asiansa sanoitettua ja äänensä kuuluville. Eikä sekään ole tällä alalla itsestäänselvyys, että tiedonkulku on avointa. Meillä kerrotaan avoimesti sekä haasteet että onnistumiset. Se auttaa jaksamaan hetkissä, kun kireiden aikataulujen takia itsekin venyy.
Perhe-elämää ymmärtävä työarki
Kaikki alkoi muutama vuosi sitten, kun LST:llä oli haku päällä ja Malmivaara päätti kokeilla kepillä jäätä. Hän kaipasi uralleen uusia haasteita, ja toisaalta jatkuva matkustaminen rasitti perhearjen palapeliä.
– Olin kyllä kuullut LST:stä sivukorvalla jo kouluaikoina, mutta innostuin ja vakuutuin, kun googlettamalla selvisi, mitä kaikkea ison konsernin sisällä tehdään. Lisäksi hain joustoa. Lapsiperheessä voi välillä tulla eteen esimerkiksi yllättäviä lääkäri- tai koulujuttuja, jotka pitää saada yhteisymmärryksessä työnantajan kanssa sovitettua kalenteriin.
Malmivaara on suorittanut sähkö- ja automaatioasentajan perustutkinnon, ja nyt kiikarissa on sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriopinnot AMK:ssa. Lähitulevaisuudessa luvassa on siis noin neljä vuotta lisäkoulutusta töiden ohella.
– LST:llä on ymmärretty koulutusmahdollisuuksien tuomat hyödyt kaikille osapuolille. Oman osaamisen karttuessa saa itseluottamusta ja toisaalta meille myös annetaan vastuuta ja uusia haasteita, jotka kasvattavat oman mukavuusalueen rajoja. Se on parasta, jos minulta kysytään, Malmivaaraa päättää.